Hidžama

Hidžama je terapijska tehnika koja se temelji na primjeni kontroliranog ispuštanja krvi putem usisavanja na određenim dijelovima tijela. Ova tehnika ima dugu povijest i koristi se u tradicionalnoj medicini širom svijeta.

U hidžami se koristi posebna vrsta čaše koja se stavlja na kožu, stvara vakuum i izaziva usisavanje krvi na to područje. Cilj hidžame je poboljšanje cirkulacije, uklanjanje štetnih tvari iz tijela, stimulacija imunološkog sustava i smanjenje upale.

U našoj ordinaciji nudimo uslugu hidžame koja se provodi od strane obučenih stručnjaka. Evo detaljnijeg opisa usluge hidžame:

  1. Priprema: Prije tretmana, terapeut će provesti razgovor s vama kako bi razumio vaše zdravstveno stanje, povijest bolesti i specifične probleme koje želite riješiti. Ovo je važno kako bi se osigurala sigurnost tretmana i identificirale eventualne kontraindikacije.
  2. Postavljanje čaša: Terapeut će koristiti posebne staklene ili plastične čaše i stvoriti vakuum na koži. To se može postići upotrebom vatre (suha cupping) ili pumpom koja stvara vakuum (moderna cupping). Čaše se mogu ostaviti na mjestu nekoliko minuta kako bi se poboljšala cirkulacija krvi.
  3. Ispuštanje krvi: Nakon određenog vremena, terapeut će napraviti male rezove na koži na područjima gdje su postavljene čaše. Ovi rezovi su površinski i kontrolirani kako bi se omogućilo kontrolirano izvlačenje krvi. Terapeut će pažljivo kontrolirati količinu krvi koja se ispušta.
  4. Nakon tretmana: Nakon završetka terapije, terapeut će pažljivo ukloniti čaše i primijeniti antiseptik i sterilne flastere na rezove kako bi se spriječila infekcija. Također će pružiti upute za njegu kože i potencijalne nuspojave koje treba pratiti.
 

Važno je napomenuti da cupping terapija sa ispuštanjem krvi zahtijeva posebnu pažnju i oprez. Treba je provoditi samo pod nadzorom kvalificiranog terapeuta koji ima iskustvo u ovoj tehnici. Također, postoje određene kontraindikacije za ovu terapiju, poput krvnih poremećaja, uzimanja antikoagulacijskih lijekova ili trudnoće, te se preporučuje konsultacija s liječnikom prije tretmana.

Cjenovnik naših usluga