Fizikalna terapija

Fizioterapija je terapijska disciplina koja se koristi za liječenje različitih tjelesnih problema i poboljšanje funkcionalnosti tijela. U našoj ordinaciji pružamo visokokvalitetne usluge fizioterapije koje su prilagođene vašim individualnim potrebama. Evo detaljnijeg opisa usluge fizioterapije koju možete pronaći kod nas:

  1. Procjena i dijagnoza: Na početku terapije, naši fizioterapeuti će provesti temeljitu procjenu vašeg stanja kako bi razumjeli uzroke i prirodu vaših tjelesnih problema. To uključuje analizu vaše medicinske povijesti, intervju o simptomima i fizikalni pregled.

  2. Planiranje terapije: Nakon procjene, naši fizioterapeuti će razviti personalizirani terapijski plan koji odgovara vašim specifičnim potrebama. Plan će sadržavati ciljeve terapije i metode koje će se koristiti za postizanje tih ciljeva.

  3. Terapijske vježbe: Fizioterapija često uključuje terapijske vježbe koje se provode pod nadzorom licenciranog fizioterapeuta. Ove vježbe su dizajnirane za poboljšanje pokretljivosti, jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i koordinacije, te obnavljanje funkcionalnosti tijela. Terapeut će vam pokazati ispravnu tehniku izvođenja vježbi i pratiti vaš napredak.

  4. Manualna terapija: Ova tehnika uključuje nježne manipulacije i mobilizaciju zglobova i tkiva kako bi se poboljšala funkcionalnost i smanjila bol. Fizioterapeut primjenjuje precizne tehnike poput mobilizacija zglobova, istezanja mišića i manipulacija mekih tkiva kako bi poboljšao vaše stanje.

  5. Elektroterapija: Koristimo različite oblike elektroterapije za smanjenje boli, poticanje cirkulacije i poboljšanje mišićne funkcije. To može uključivati primjenu električnih impulsa, ultrazvuka, topline ili hladnoće na određena područja tijela.

  6. Savjetovanje i edukacija: Naši fizioterapeuti će vam pružiti detaljne informacije o vašem stanju, postupcima terapije i preventivnim mjerama koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od budućih problema. Pružamo vam i praktične savjete i vježbe koje možete primijeniti kod kuće radi daljnjeg napretka i održavanja dobrog zdravlja.

Cjenovnik naših usluga