Elektroterapija

Elektroterapija je terapijska tehnika koja koristi električne impulse ili struje za liječenje različitih zdravstvenih problema. U našoj ordinaciji pružamo uslugu elektroterapije koja može pružiti olakšanje od boli, poboljšati cirkulaciju i potaknuti oporavak. Evo detaljnijeg opisa usluge elektroterapije koju možete pronaći kod nas:

  1. Procjena i individualni plan terapije: Na početku tretmana, naši terapeuti će provesti procjenu vašeg stanja i uzeti u obzir vaše specifične potrebe. Na temelju toga, razvit ćemo personalizirani plan terapije koji će odgovarati vašem stanju i ciljevima.

  2. Primjena električnih impulsa: Elektroterapija uključuje primjenu električnih impulsa na određene dijelove tijela pomoću elektroda. Ovi impulsi mogu imati različite frekvencije i intenzitete, ovisno o ciljevima terapije. Električni impulsi mogu poboljšati cirkulaciju, smanjiti bol, opustiti mišiće i potaknuti prirodni proces ozdravljenja.

  3. Različite tehnike elektroterapije: Postoje različite tehnike elektroterapije koje se mogu primijeniti, uključujući:

    • Elektrostimulacija mišića: Koristi se za poticanje kontrakcije mišića koji su slabi ili oštećeni. Električni impulsi se primjenjuju na određene mišićne skupine kako bi se potaknulo jačanje i obnova mišića.

    • Interferentne struje: Ova tehnika koristi dvije ili više struja različitih frekvencija koje se međusobno preklapaju kako bi se dublje prodorile u tkivo. Interferentne struje mogu pomoći u smanjenju boli, poboljšanju cirkulacije i ubrzanju procesa ozdravljenja.

    • Ultrazvuk: Ultrazvuk je tehnika koja koristi zvučne valove visoke frekvencije kako bi prodrla u dublje slojeve tkiva. Ova tehnika može pomoći u smanjenju upale, ubrzanju procesa ozdravljenja i poboljšanju protoka krvi.

  4. Nadzor i prilagodba terapije: Naši terapeuti će nadzirati vaš tretman elektroterapijom i prilagoditi parametre impulsa prema vašem odgovoru i potrebama. Redovito ćemo pratiti vaš napredak kako bismo osigurali najbolje rezultate.

Važno je napomenuti da elektroterapiju izvode obučeni stručnjaci kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost tretmana. Naš tim terapeuta ima iskustvo i znanje potrebno za pravilnu primjenu elektroterapije.

Usluga elektroterapije može biti korisna za različite stanja, uključujući sportske ozljede, mišićnu slabost, bolove u leđima, artritis, neurološke poremećaje i druge slične probleme. Međutim, važno je napomenuti da elektroterapija može biti kontraindicirana za određene osobe, poput trudnica, osoba s električnim implantatima ili srčanim problemima. Uvijek ćemo provesti temeljitu procjenu vašeg zdravstvenog stanja prije primjene elektroterapije kako bismo osigurali sigurnost i prilagodili terapiju vašim potrebama.

Naš cilj je pružiti vam individualiziranu i učinkovitu elektroterapiju koja će vam pomoći u smanjenju boli, poboljšanju funkcionalnosti i poticanju oporavka. Uz redovite tretmane elektroterapije i praćenje napretka, naš tim će vam pružiti podršku i stručno vođenje tijekom cijelog procesa terapije.

Ako imate bilo kakva pitanja ili želite saznati više o našoj usluzi elektroterapije, slobodno nas kontaktirajte. Naš stručni tim će vam rado pružiti sve potrebne informacije i dogovoriti termin za vašu terapiju.

Cjenovnik naših usluga